Een lijf zoals een model? Doe deze 4 dingen dan niet!

De zomer komt er weer aan. Hoe zorg je ervoor dat je er weer goed uitziet? Zorg ervoor dat je deze 4 dingen niet doet, dan kom je al een heel eind.

Focus op calorieën

Het is waar dat je afvalt of slank blijft als je heel weinig eet. Het gaat je alleen niet lukken om je motivatie te houden als je constant honger hebt. Het is belangrijk dat je voldoende eet om je goed te voelen. Zolang het voedsel gezond is en je dit combineert met beweging is dat prima. Focus niet op calorieën maar op gezond eten!

 Alleen maar lichte gewichten

Veel mensen proberen een strak lijf te krijgen door alleen maar minigewichten te gebruiken. Daar val je wel van af, maar als je delen van je lichaam wilt veranderen dan is het belangrijk om ook pittitge gewichten te gebruiken. Een beetje spierpijn is gezond. Als je jouw lijf goed wilt trainen dan kan het geen kwaad om een beetje spieren te kweken. Je wordt er niet lichter van, maar tegelijk ga je er wel strakker uitzien.

Luister naar tips van jan en alleman

Als je naar iedereen luistert en steeds weer nieuwe tips van de buurman, secretaresse en melkboer opvolgt dan ontwikkel je geen enkele structuur. Je geest heeft structuur en ritme nodig om de kracht te vinden om zeer gezond te eten, sporten en leven. Ontwikkel jouw gezondheidsplan en hou je eraan!

Laat jezelf af en toe even helemaal gaan

Het mag toch wel? Even op vakantie en dan twee weken niet sporten en lekker vet eten… Nee. Doe dit vooral niet. Je moet niets doen niet als beloning zien na een mooie periode van gezond leven. Sporten is heerlijk en moet je juist als een beloning zien. Met de verkeerde mindset wordt gezond leven veel lastiger vol te houden. Zorg voor een mooi ritme waar jij je goed bij voelt en hou dit altijd en overal vol. Dan wordt het iedere maand makkelijker.

 

Reacties

Volg ons

Schrijf je in en volg ons