Gezond eten is niet duur

Gezond eten is niet duur

Gezond eten is helemaal niet duur. Veel mensen hebben het idee dat gezond eten altijd duur is. De schijf van vijf is echter geen kwestie van geld maar van de juiste keuze.

Meer groente en fruit

Sommige gezonde producten zijn weliswaar iets duurder… maar je kunt aan de andere zijde even gemakkelijk besparen. Eet bijvoorbeeld meer groente en fruit en minder vlees. Dan kun je budget-neutraal je voeding verbeteren.

Op deze wijze krijg je meer gezonde vitamines en mineralen binnen.Het is aan te raden om 100 tot 125 gram vlees, kip, vis of een vleesvervanger te eten. Grote dure brokken biefstuk zijn dus niet nodig.

Voedsel kost steeds minder

Althans relatief gezien. We besteden steeds minder aan voedsel volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 1960 besteedde een doorsnee huishouden meer dan 30 procent van het budget aan voedsel. In 2011 besteedde eenzelfde huishouden nog maar 11 procent van het budget aan voedsel. Door de extra welvaart kunnen we kwalitatief betere producten kopen. Voedsel is relatief goedkoper geworden.

Mede door de fors gestegen productie van langbouw is voedsel soms amper duurder dan decennia terug. Tegelijk is fastfood steeds makkelijker toegankelijk geworden. Het is dus belangrijk om verleidingen te weerstaan. Onze portemonnee is het probleem niet.

Reacties

Volg ons

Schrijf je in en volg ons

, ,