TOP-10 van gezonde voeding

Iedereen weet dat je jezelf veel beter gaat voelen als je gezond eet. Maar wat is gezond eten? Dat is meer dan alleen de slechte producten zoals patatjes laten staan. Er zijn verschillende groentes die echt boordevol vitamines zitten. Dit is de gezond eten top 10!

1. Zoete aardappelen

Een van de beste aardappelen om te eten zijn deze gezonde Hollandse aardappelen bevatten een hoop gezonde vitamines.

2. Mango’s

Deze vruchten bevatten een grote dosis vitamine C en antioxidanten die beschermen tegen kanker, hart- en vaatziekten en ontstekingen. En je cholesterol blijft op peil.

3. Broccoli

Broccoli zit echt tjokvol vitamine en is nog eens erg lekker ook. Wekelijks eten is een aanrader.

4. Wilde zalm

De emega-3 vetten zijn goed voor je hart. En  in vis zitten stoffen waar je vrolijker van wordt, en een gezonde geest zorgt voor een gezond lichaam.

5. Crackers

Granencrackers zoals Wasa zorgen voor voldoende vezels en bevatten weinig vetten. Erg goed als tussendoortje.

6. Bonen

Voor veel kinderen misschien geen favoriet, maar bonen zitten vol met proteïne, vezels, ijzer en magnesium. Heerlijk om toe te voegen aan een rijstmaaltijd of in de soep.

7. Soja producten

Soja producten helpen tegen borstkanker, prostaatkanker, overgangsproblemen, hartziekten en meer. De oestrogenen in soja zijn een heerlijke vervanger voor melk van de koe. Een absolute aanrader om in je systeem te plaatsen.

8. Groene thee

Groene thee is erg gezond. De kans op een hartaanval wordt verkleint als je enkele koppen per dag drinkt. Veel drinken is trouwens sowieso een aanrader.

9. Watermeloen

Vooral zomers is er weinig lekkerder dan een watermeloen op een warme dag. Zomers komen deze vruchten ook meestal uit de omgeving, dus dat is ook gezond voor het milieu. Dit gezonde toetje of tussendoortje bevat veel vitamina A en C.

10. Yoghurt  met fruit

Als ontbijt kun je beter starten met yoghurt met fruit. Dit is gezonder dan boterhammen met beleg. Je krijgt voldoende gezonde stoffen binnen en je blijft ervan op gewicht.

 

Reacties

Volg ons

Schrijf je in en volg ons

, , ,