Twitter laat nieuwe trends zien in gezondheid

Twitter laat nieuwe trends zien in gezondheid

De sociale berichtendienst laat zien hoe mensen reageren op gezondheidsproblemen. Vaak blijken mensen verkeerde pillen te slikken bij griep, zoals antibiotica. Wetenschappers uit Amerika concluderen dit door miljoenen berichten te analyseren.

Uit het onderzoek blijkt dat er vrij veel onduidelijkheden bestaan over veelvoorkomende ziektes. Zo gebruikt men antibiotica tegen ziektes die daarmee niet te bestrijden zijn. De eenvoudige mogelijkheden om medicijnen te kopen op het internet lijken deze trends te versterken.

Veel nieuwe inzichten

De onderzoekers geven wel aan dat hun inzichten gebaseerd zijn op klachten die beschreven worden op Twitter, wat zou kunnen zorgen voor een scheef beeld. Wel geeft Twitter soms interessante inzichten.  Eerder ontdekten andere onderzoekers bijvoorbeeld dat de beurskoers te voorspellen is door de berichten op Twitter te analyseren.

Onbetaalbaar

Het lijkt daarom ook geen wonder dat steeds meer mensen in twitter willen investeren: http://online-aandelenkopen.nl/aandelen-tips/aandelen-twitter-kopen/ Als dit soort diensten de beurs kunnen voorspellen dan zijn ze goud geld waard. Maar niet zoveel als je gezondheid, want dit is natuurlijk onbetaalbaar ;)

Reacties

Volg ons

Schrijf je in en volg ons

, , ,